skip to Main Content
+381 (0) 11 261-20-80, +381 (0) 11 219-32-56 office@artechome.com
San Svake Domaćice: Priča O Majstorima Koji Ne Ostavljaju Nered Za Sobom

San svake domaćice: Priča o majstorima koji ne ostavljaju nered za sobom

Ovo je priča jedne domaćice koja je želela da ostane anonimna. Želela je da nam se zahvali na usluzi montaže TV nosača koju smo pružili njoj i njenoj porodici i u skladu sa njenom dozvolom prenosimo vam ovo zanimljivo i šaljivo pismo u celosti.

E-mail zadovoljne domacice

E-mail zadovoljne domaćice

 

„Moj suprug i ja već duže vreme razmišljamo o novom televizoru. Ova naša kanta od bakine Toshibe koja je stara preko 30 godina, počinje da trepće i da s vremena na vreme gubi signal.

Hvala mu što nas je poslužio toliko godina, ali došlo je vreme za neki novi, moderniji TV koji će nam pružiti malo drugačiji prozor u svet. Razmišljamo da ovaj stari televizor doniramo nekom muzeju. To ćemo još videti.

Nakon duže štednje uspeli smo da prikupimo iznos da kupimo Samsungov LED TV od 50“. Ne znam koji je tačno model, jer se ja u to ne razumem, ali znam da komšinica Mila ima isti takav i da „Mala Nevesta“ na njemu izgleda fantastično. Svaki njen usporen pokret deluje još stvarnije na toliko dobroj rezoluciji, a suza u njenom oku izgleda kao da će da kane sa televizora. Zezala sam Milu da treba da stavi kofu ispod TV-a, da joj parket slučajno ne bi povukao vlagu.

Sve u svemu, s obzirom da sam ja ta koja raspolaže novcem u kući i stalno gledam svaki dinar, rekla sam sebi da je dosta ovakvog života i da želim da naša porodica ide u skladu sa vremenom.

Odlučila sam da odrešimo kesu i da sebi priuštimo baš takav TV, kako bi svi mogli mnogo više da uživamo. Nisu više takva vremena da svi možemo često da izlazimo, radujemo se ako nam bar gosti dođu. Najjeftinija zabava nam je da ostanemo kući i gledamo TV.

Napokon je došao i taj dan! Stiže nam naš novi TV, a čini mi se da je još lepši nego kod Mile. Stavili smo ga na našu staru komodu i suprug je sav srećan podesio kanale. Moja mama, već dosta stara žena, uporno hoće da stavi milje preko njega, ali joj govorim da to ne radi i da to više nije u trendu.

Svi smo se porodično smestili na kauč i fotelje kako bi premijerno pogledali film. Međutim, gledam… Nešto mi nedostaje… Nešto ne izgleda kako treba i imam onaj čudan osećaj u stomaku koji me ne vara. Da, definitivno je TV komoda ta koja kvari doživljaj. Uz novi TV sad mi je ona nekako stara i nikakva.

Toga se čak ni moja Mila nije setila, pa je i njen TV na staroj komodi. A ja sam kod svoje rođake videla da drže TV okačen na zidu. Da, to će stvarno dobro da izgleda i kod nas. A nekako je i ova naša komoda baš glomazna i zauzima dosta prostora. I ovako sam već mali milion puta udarila mali nožni prst o nju i sve zvezde prebrojala.

Ne mogu da izdržim da film dođe do kraja, stalno mi se mota po glavi kako TV treba da bude na zidu. Uzimam telefon, zovem rođaku i pitam je kako su okačili TV na zid. Ona mi objašnjava da je nosač pre par godina kupljen u firmi Art Support i da je prezadovoljna. Ima više mesta, može da pomera TV kako joj odgovara i ne mora da brine da li će deci pasti na glavu. Čak može da kuva iz kuhinje i da gleda TV koji se nalazi pored u dnevnoj sobi, a da joj ne smeta odsjaj dnevnog svetla na ekranu.

Uh, to je trebalo da mi kaže. Gledam, još je radno vreme i pozivam Art Support. Javlja mi se ljubazna gospođa koja me pita koji nosač želim i kakav nam je model televizora. Suprug mi diktira koji je model i vrlo brzo su nam ponudili modele nosača koji odgovaraju našem TV-u. Pitaju me da li želim i montažu?!

S obzirom da mi je dosta svakodnevnog ribanja po kući, znam da ovaj moj neće paziti da sve bude u najboljem redu i da će mi sigurno zaprašiti ceo stan, jer naravno, neće biti on taj koji riba. Nije prvi put. Najbolje je da dođu profesionalci, a i spominjali su da imaju bušilice sa usisivačem koje ne ostavljaju nered. Što to odmah niste rekli, brže bi se dogovorili!

Sutradan, tačno u dogovoreno vreme zvoni neko na vrata. Dolaze dva čoveka u Art Support majicama i donose nam naš nosač i celu opremu za montažu. Ispekla sam i kiflice, kako bi ih ponudila, sve se nadajući da ću ih tako potkupiti da mi naprave što manje nereda.

Moje još veće iznenađenje je usledilo kada sam videla da ulaze sa hirurškim kaljačama na nogama. Kažu, da ne unose prljavštinu sa ulice u stan. Pa dobro, mogli su se i izuti, ali razmišljam, da li je to baš pametno. Oni su ipak ceo dan u cipelama, a kaljače su odlične!.

Montaža je trajala 25 min i prosto su me oduševili. Sve su uradili profesionalno i brzo. Sve smo se lako dogovorili, a što je najvažnije prašine nigde, ni mrvice. Da ne poveruješ. Ne moram da ribam posle majstora! Sećam se kad sam jednom zvala majstore za roletne, da sam htela da izbacim i njih i roletne zajedno kad sam videla na šta mi liči stan! E, ovo je posao majstori. Svaka čast! E pa, zaslužili su moje kiflice.

Ne mogu vam ni opisati koliko sam srećna i zbog novog TV, ali valjda više zbog onih vaših kulturnih majstora. Retkost je to. Zato sam i rešila da vam se ovim pismom zahvalim još jednom.”

(Sada svako veče uživamo gledajući serije, filmove i crtaće sa decom. I priznajem da se osećam nekako drugačije. Pitam se, Bože, šta mi je trebalo toliko vremena da shvatim koliko mi znače sitnice u životu.Trebalo mi je ovih mojih 5 minuta i želim da tih 5 minuta bude kao da sam u stvarnom, modernom vremenu, a ne u 90-tim pod restrikcijom.)

Hvala mnogo i vama gospođo na pohvali i poverenju.   

Ukoliko i vi želite da montirate Vaš TV na zid, kontaktirajte nas i zakažite montažu. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top