skip to Main Content
+381 (0) 11 261-20-80, +381 (0) 11 219-32-56 office@artechome.com

Flex zidni nosači za zvučnike

Dostupan na stanju: Da

990.00 din

Ocenjeno 0 od 5
(ostavite prvu recenziju)

Zidni nosači za zvučnike (2 kom)
Težina zvučnika: do 4 kg
Nagib: do 15°

Mogućnost pokretanja levo – desno.
Idealan za kućni bioskop.

Opis

Flex zidni nosači za zvučnike dolaze u paru (2 kom) i predviđeni su za montiranje malih zvučnika (satelita) na vertikalne površine (zidovi, stubovi, …). Predstavljaju jedan od najčešće primenjivanih nosača za zvučnike u okviru postavke kućnog bioskopa.

Standardna konstelacija 5.1 kućnog bioskopa zahteva postavku pet satelita i jednog subwoofer-a u prostoru. Centralni zvučnik ide na poziciju ispod ili iznad TV-a i obično se kači na zidni nosač za zvučnike.

Raspodela ostala četiri satelita po prostoru je takva da prednja dva zvučnika treba da idu levo i desno od televizora, a zadnja dva levo i desno od gledaoca (odnosno slušaoca).

Za ta dva para prednjih i zadnjih zvučnika mogu se koristiti Flex zidni nosači za zvučnike ili eventualno neki podni stalak za zvučnike (npr. Apollo 01, SP 200 B/SMK,…) ili neka njihova kombinacija. Flex zidni nosači za zvučnike imaju izuzetno praktičnu konstrukciju koja omogućuje dobro uklapanje malih zvučnika (satelita) u enterijer sobe.

Flex zidni nosači za zvučnike su dizajnom i konstrukcijom prilagođeni novim estetskim potrebama savremenih stanova. Oni su konstruisani iz dva dela: baze sa zglobom koja se montira na zid i drugog dela zgloba sa adapterom koji se koristi za montažu nosača na poleđinu zvučnika.

Zglobne površine su nazubljene i omogućavaju pomeranje zvučnika levo – desno i gore – dole (nagib). Posle postavke zvučnika u željeni položaj na jednostavan način se blokira dalje pomeranje zvučnika u horizontalnoj i vertikalnoj ravni.

Flex nosači za zvučnike u svom kompletu za montažu sadrže sve potrebne elemente, a ukoliko koristite Fischer tiplove, oni Vam omogućuju sigurnu montažu u sve tipove građevinskih materijala (cigla, beton, blok, gips, Ytong blok,…).

Važno je napomenuti da postoji redukcija nosivosti za Ytong blok, kao i za gips karton ploče, međutim pošto je nosivost Flex nosača ograničena na samo 4 kg to neće uticati na bezbednost, jer je u svakom slučaju nosivost Fischer tiplova u tim tipovima građevinskih materijala daleko veća.

Primenom Fischer tiplova možete biti potpuno sigurni u postavku uređaja na zid od bilo kog građevinskog materijala, uključujući i zid napravljen od gips karton ploča.

Recenzije

Još nema komentara.

Ostavite recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top