skip to Main Content
011 261 20 80, 011 219 32 56 office@artechome.com
Zašto Kupiti Zidni TV Držač? Ovo Su 4 Prednosti!

Zašto kupiti zidni TV držač? Ovo su 4 prednosti!

Istorijski gledano, zidni TV držač je nastao u peroidu dominacije klasičnih CRT televizora. U to vreme su se televizori držali na glomaznim komodama i zauzimali su mnogo mesta u stanovima. Nepraktičnost TV komoda je uslovila razvoj nosača za CRT – klasične televizore. TV nosači su ušli u masovnu upotrebu za potrebe postavljanja televizora u javnim objektima, cafe-ima, bolnicama, školama, itd,…

Prilagođavanjem dizajna savremenim uslovima stanovanja je doprinelo da se razvije dizajnerski oblikovan zidni nosač za televizor. Takav dizajnerski pristup je uveo na mala vrata zidni TV nosač u savremene domove.

Razvojem tehnologije i nastankom plasma televizora (koji su tanki) stare TV komode (koje su držale CRT televizore) su bile potpuno neprilagodljive novim plasma televizorima, jer su bile previše duboke. Samim tim, u logičan i jedini izbor su ušli fiksni nosači za TV. Vremenom su se razvili i zidni zglobni nosači za TV koji su doprineli većoj funkcionalnosti.

 

 

Šta se dobija primenom zidnog TV držača u stanu?

 

1. Prva prednost – ušteda u prostoru.

Naime, kada koristite TV komode za postavku LED/LCD/Plasma televizora (i da uzmemo da je prosečna komoda za televizor novije generacije dubine samo 40 cm), Vi automatski vizuelno gubite sav taj prostor ispod televizora. Postavljanje televizora na zidni TV držač je isto kao i postavljanje slike na zid. Ispod televizora ostaje prazan prostor i vizuelno taj potez uopšte ne oduzima prostor u stanu.

 

2. Druga prednost – multifunkcionalnost TV nosača.

Ako izaberete zidni TV držač koji ima mogućnost pomeranja levo-desno, kao i nagiba televizora (tzv. zglobni nosač za televizor), u tom slučaju Vi televizor možete gledati iz više uglova tj iz više pozicija u stanu (posebno ako Vam je dnevni boravak spojen sa trpezarijskim ili kuhinjskim delom).

Višezglobni nosač televizora Vam omogućuje da namestite televizor u više različitih položaja u zavisnosti od toga gde se nalazite. Isto tako u slučaju da imate odsjaj od dnevne svetlosti na ekranu televizora, pomeranjem televizora taj odsjaj možete neutralisati.

Ukoliko želite da televizor dignete na veću visinu ili da ga gledate iz ležećeg položaja (npr. u spavaćoj sobi) optimalan ugao za gledanje bi se dobio ako bi televizor bio postavljen na veću visinu i pri tome nagnut u odnosu na zid. Ugao nagiba zavisi od Vaše pozicije, ali ravan očiju u odnosu na centralnu osu televizora ne bi trebao da bude veći od 20 stepeni.

 

3. Treća prednost – sigurnost televizora na nosaču.

Nosači za televizor (velika većina) imaju sigurnosne mehanizme koji onemogućavaju lako ili nehotično skidanje televizora sa nosača. Samim tim je maltene nemoguće da televizor ’’slučajno’’ padne ili se ošteti. Ne bi trebalo da se bojite da će deca svojom igrom (u blizini televizora) slučajno ga gurnuti i oštetiti. Isto tako ni kućni ljubimci (ako ih imate) ne mogu prouzrokovati pad televizora sa nosača.

 

4. Četvrta prednost – moderan i minimalistički izgled Vašeg doma.

Postavka televizora na zid u svakom slučaju će učiniti Vaš dom prostranijim, zanimljivijim i modernijim mestom za život. Jednostavno, postalo je trend montirati televizor na zidni nosač za TV i taj trend traje već 11 godina bez izgleda da će se u budućnosti nešto značajnije promeniti.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top