skip to Main Content
+381 (0) 11 261-20-80, +381 (0) 11 219-32-56 office@artechome.com
Vaš Lični Holivud – 7 Odličnih Ideja Za Vrhunski Kućni Bioskop

Vaš lični Holivud – 7 odličnih ideja za vrhunski kućni bioskop

Nekada je sve bilo drugačije. Čekalo se u redu za kartu, planiralo vreme, organizovalo se sa društvom, a sve to da bi se pogledao film na velikom platnu.

Danas možete imati bioskop i u svojoj kući. I to kakav! Fenomenalan bioskopski doživljaj u vašem domu.

Više ne morate izlaziti iz kuće, ne morate čekati projekcije i rezervisati karte. Sada je sve do vas. Hoćete film ujutru ili u 6 popodne? Gledate sami ili vam neko dolazi u goste? Kokice ili pivo?

Sve to možete sami da odaberete, zahvaljujući kućnom bioskopu.

A kućni bioskopi nikada nisu bili bolji.

Tehnologija je toliko napredovala da vi sada u svom domu možete imati čak i bolji kvalitet slike i zvuka nego što ga nudi bioskop u vašem gradu.

Donosimo vam neke ideje kojima možete da unapredite svoj kućni bioskop i dovedete sjaj filma u svoj dom.

 

1. Ostavite jednu sobu samo za bioskop

Ako ste od onih srećnika koji raspolažu viškom prostora, prilagođavanje čitave jedne sobe će biti pun pogodak i vaš put do pravog bioskopskog užitka.

Ako imate jednu zaista veliku prostoriju koju možete podeliti na dva dela, ugradnja zanimljivih zastora ili postavljanje zavesa koje bi podelile prostor može biti savršeno efektno rešenje koje će vaš dom učiniti originalnim i drugačijim.

Bilo da se odlučite za takvu varijantu, ili odaberete potpuno odvojenu prostoriju samo za bioskop, nema dileme hoćete li pogrešiti.

A sigurni smo i da nema potrebe napominjati kakav izvor zabave i uživanja ovo može da bude. Gledanje utakmice sa društvom, posebno i nezaboravno veče u dvoje ili zabava uz porodicu – sve postaje zabavnije nego ikad. Gosti će biti impresionirani, članovi porodice prezadovoljni, a vi ćete biti više nego ponosni na svoj poseban prostor.

 

2. Kućni bioskop kao deo dnevne sobe

Iako bi to bilo sjajno, nemaju svi višak prostora u svom domu. Ako ste i vi jedan od njih, to i dalje ne znači da ne možete da planirate organizaciju svog kućnog bioskopa. Uz malo mašte i snalažljivosti, lako ćete jedan delić dnevne sobe pretvoriti u bioskopski kutak.

U tome vam je od najveće postavljanje televizora na nosač, umesto da ga držite na komodi. Na taj način ne remetite organizaciju dnevne sobe, a činite je fleksibilnijom – ona je i dalje vaša dnevna soba sve dok ne odlučite da uživate u filmu. Tada možete da prigušite svetla, udobno se smestite i uživate u projekciji filma.

 

3. Pobrinite se za nezaboravan zvuk

Ovo je, u stvari, presudno za to kakav ćete doživljaj imati.

Ako već uređujete kućni bioskop, na zvučnicima i pratećoj opremi za njih nipošto nemojte štedetiŠto više odvojenih audio kanala imate, to je bolji ugođaj.

To hoćete li prikriti zvučnike, ili ih istaći i pretvoriti u deo enterijera je samo na vama. Mnogi proizvođači u svojoj ponudi imaju savršeno dizajnirane zvučnike koji mogu biti vrlo dekorativni, pa tu opciju uvek možete uzeti u obzir. Možete odabrati zvučnike različitih boja koje se savršeno uklopaju u vaš enterijer, a možete se odlučiti i za zanimljive i, u poslednje vreme vrlo popularne, zvučnike sa izgledom punog drveta.

Drzaci-za-zvucnike-.primer-u-prostoru

Mogućnosti su mnogobrojne i možete pustiti mašti (i sopstvenom ukusu) na volju.

Ipak, kod izbora nosača za zvučnike se ne smete dvoumiti. Dovoljno je da tu napravite pogrešan izbor i da ostvarenje vašeg sna o kućnom bioskopu u tren oka padne u vodu (zajedno sa vašim zvučnicima koji padaju sa loših i nepouzdanih nosača).

Visoko kvalitetni nosači za zvučnike se brinu za to da su vaši zvučnici bezbedni i postavljeni baš tamo gde želite. A da biste maksimalno iskoristili mogućnosti koje pruža vaš sistem ozvučenja, kontaktirajte naš stručni tim. Oni će vam pomoći ne samo oko brzog i efikasnog montiranja nosača, kao i oko organizacije zvučnika u prostoru.

 

4. A kad smo već kod zvučnika…

Jeste li razmišljali o tome da zvuk dopire sa plafona?

To je svakako nešto neuobičajeno, ali čitav audio sistem možete postaviti na plafon. Ne samo da tako oslobađate prostor, nego je i audio doživljaj sjajan, jer ovako postavljeni zvučnici čine da se osećate kao da ste u centru zbivanja. Zbog toga je i doživljaj daleko intenzivniji.

Uz dobre zvučnike i zvuk koji se prostire odozgo kroz čitavu prostoriju, svako gledanje filma je neponovljivo.

 

5. Osvetljenje za još veći užitak

Osvetljenje je uvek onaj kec iz rukava koji može da potpuno promeni stvari u vašem domu.

To ne važi samo za kućni bioskop, ali za njega važi itekako. Poigravajte se sa LED lampama i klasičnim osvetljenjem i videćete koliko je velika razlika koju pravi raspored svetiljki i dobar tajming.

Možete iskoristiti opciju ugradnih lampi koje se pale i gase u zavisnosti od toga da li je projekcija u toku ili se upravo završila. A onda kada ništa ne gledate i vaš kućni bioskop odmara, upravo osvetljenje može biti način da vaš ekran dobije i dekorativnu ulogu.

 

6. Neizostavni deo kućnog bioskopa – plafonski nosač za projektore

Ako zaista želite bioskopsku atmosferu u svom domu, bez projektora na plafonskom nosaču nećete moći.

Naravno, možete odabrati i podne nosače, ali pravi „cinema“ osećaj imaćete tek kada se film projektuje odozgo.

Potražite plafonske nosače za projektore koji su visokofunkcionalni. U pitanju su nosači koji se mogu rotirati i menjati nagib. Pored toga, nosači koje ćete ovde naći se mogu ugrađivati u sve tipove građevinskih materijala, pa ne morate brinuti o tome kako će se izvesti ugradnja. A uz naš stručni tim, vaš projektor će biti bezbedan, na nosaču koji je brzo i sigurno montiran.

 

7. Previsok plafon? Nikakav problem!

U brojnim zgradama i kućama (naročito u onima koje su građene pre značajnog broja godina), plafoni su dosta visoki.

Možda mislite da to može da bude vaša prepreka na putu do kućnog bioskopa, ali se grdno varate.

Istina, sigurno se čini da će odveć visoka prostorija pokvariti užitak, ali nam i tu stoje na raspolaganju dodaci za nosače za projektor. Oni se već uveliko koriste u konferencijskim salama, na velikim skupovima, ali nema razloga da ih ne iskorisitite i u svom domu i tako, u kombinaciji sa rotirajućim nosačem za projektor, svoj kućni bioskop u potpunosti prilagodite svojim potrebama.

 

Neka sjaj Holivuda uđe u vaš dom

Koji god od ovih saveta da iskorisitite, sigurni smo da ćete maksimalno uživati.

Kućni bioskop je s razlogom toliko popularan – on menja vaš dom i svaki vaš dan čini uzbudljivijim i lepšim. Opremite prostoriju, odaberite ekran, ozvučenje, najpouzdanije nosače i – uživajte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top