skip to Main Content
+381 (0) 11 261-20-80, +381 (0) 11 219-32-56 office@artechome.com
Veliki TV U Malom Stanu – 9 Načina Da To Bude Sjajna Kombinacija

Veliki TV u malom stanu – 9 načina da to bude sjajna kombinacija

Bilo da živite u kući ili u stanu – prostora nikad dovoljno.

A šta u situacijama kada živite u manjem stanu, a ne želite da se odreknete uživanja u velikom ekranu?

Čini vam se neizvodljivim? Mislite da morate da se odreknete TV užitka zbog toga što živite u  manjem stanu ili vam je dnevni boravak skučen?

Tu na scenu stupaju svetski dizajneri koji nude rešenja i za takve situacije. Evo neki predlozi koji će vam pomoći ne samo da maksimalno iskoristite svoj stan, nego i da filmovi, utakmice i igrice budu zabavniji nego ikada.

Pravilo broj 1 – TV postavite na nosač

Ovo je nešto o čemu ne treba da razmišljate ni jednog jedinog trenutka. Ne postoji bolji način da uštedite na prostoru, a da to ujedno bude elegantno i efektno rešenje koje je i lepo i praktično.

To za koji nosač ćete se opredeliti, zavisi od vaših specifičnih potreba, ali sva druga rešenja dolaze tek nakon što odaberete pravi nosač. 

TV u uglu sobe

Ovo je idelano rešenje ako želite da prostor, ma koliko mali bio, dobije na ljupkosti i neobičnosti. Usmerite i nameštaj prema televiziji. Ako vam je soba naročito mala, neka fotelja ili krevet budu u uglu koji je najudaljeniji od onog u kojem vam se nalazi televizor. Na taj način ćete vizuelno izdužiti prostoriju, a i lakše pronaći optimalan položaj za uživanje u slici.

Kontrolišite osvetljenje

Ovo je često podjednako veliki problem kao i nedostatak prostora. U manjim prostorijama, kontrola svetlosti (veštačke i prirodne) je presudna, ako želite da vam izvor svetlosti ne remeti gledanje televizije.

Ako dobro odaberete osvetljenje, nećete zažaliti – stvorićete prijatnu, opuštajuću atmosferu u kojoj uživate.

Maksimalno iskoristite mogućnosti nameštaja

Postavite TV na zid i osmislite ormar ili policu u koju ćete umetnuti televizor. Ako uradite nameštaj po narudžbini i uskladite sa položajem televizora, možete za rezultat dobiti originalan ambijent koji govori o vama i vašem ukusu svakome ko uđe u vaš dom.

Zid ispunjen policama sa knjigama može biti upotpunjen televizorom koji je po strani, ili u sredini. TV možete postaviti i kao deo zidne dekoracije – okružiti ga porodičnim slikama i časovnikom.

Na taj način štedite na prostoru, a, u isto vreme obogaćujete ambijent.

Minimalizam je jedno od rešenja

Pretvorite problem u svoju prednost – mali stan opremite minimalistički, svedite linije nameštaja i boje zidova u najvećoj mogućoj meri. U takav ambijent se TV vrlo lako uklapa.

Savet: nameštaj neka bude u svetlijim tonovima.

Šta kažete na privatni mini-bioskop?

Još jedan način da problem pretvorite u svoju prednost. Neka soba u kojoj se nalazi televizor bude samo vaša zona za zabavu i uživanje.

Ako rasporedite prostor za sedenje na pravi način, ako se okružite zvučnicima, bićete iznenađeni time koliko je zabavno osetiti čari bioskopa u sopstvenom domu. O tome koliko na taj način igrice postaju zabavne i da ne govorimo.

Bela boja – klasika sa kojom ne možete da pogrešite

Bela boja zidova i većeg dela nameštaja, presečena tek pokojim detaljem u drugoj boji čini da prostor vizuelno “diše” i to je jedan od izbora koji se visoko preporučuju. Jedino što ovde treba da budete vrlo oprezni – ako se opredelite za dominantno belu boju, nemojte birati preterano veliki televizor, jer će on u takvom okruženju delovati teško i preglomazno.

Ugradne lampe

Pored toga što je osvetljenje bitno iz praktičnih razloga, može biti savršeno sredstvo za oslobađanje prostora. Postavljanjem lampi u plafon, odmah iznad zida na kojem je televizor, oko televizora, ili sakrivajući ih iza gipsanih ploča možete postići jedinstven, moderan ambijent čiju energiju oseća svako ko uđe.

Multifunkcionalnost kao rešenje

Ovo je jedna od stvari na koje nas mali prostor sam upućuje. Neka zid na kojem postavite nosač bude prostor koji ćete iskoristiti na više načina.

Veliki tv u malom stanu

To najpre postižete tako što TV koristite kao monitor, a zatim ostatak okruženja prilagođavate različitim potrebama – tu se može naći mali radni sto sa kućištem, zvučnici i knjige. Tako dobijate ispunjen, funkcionalni kutak koji u isto vreme možete da koristite i za zabavu i za užitak.

Prozračan nameštaj

Stakleni stolovi, svetle stolice, lagani i prijatni materijali… sve to doprinosi tome da čitav ambijent izgleda šire i laganije. Idealno bi bilo da prostorija u kojoj vam se nalazi televizor ima i veliki prozor ili, čak, velika vrata koja vode na terasu. To enterijer čini dragoceno prijatnim i svetlim i svima prija da provode vreme u njemu.

Za koje se god rešenje opredelite, profesionalno postavljanje televizora na nosač je prvi korak ka vašem ambijentu iz snova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top