skip to Main Content
011 261 20 80, 011 219 32 56 office@artechome.com
Može Li Nosač Televizora Da Nas Izneveri – Pitanje Koje Muči Svakog Od Nas

Može li nosač televizora da nas izneveri – pitanje koje muči svakog od nas

Da, ovo je strah svih nas.

Možda se vama nije dogodilo, možda se nije dogodilo nikome koga poznajete, ali tu sliku svako od nas zamišlja dok montira nosač televizora na zid. Nosač popusti, vaš voljeni TV pada i razbija se u paramparčad.

 

Može li nosač televizora da nas izneveri i kako to da izbegnemo?

Naravno da može.

Problem nastaje iz nekoliko razloga i nije uopšte zanemarljiv.

Ne samo da ste izloženi finansijskom gubitku, najverovatnije ostajete i bez televizora i nosača, trpite stres i ostajete bez jedne od omiljenih sprava u kući.

 

 

Koji su najčešći uzroci?

Najčešći uzroci za situaciju u kojoj ostajete bez televizora zbog TV nosača su neki od ovih:

  • Pogrešno odabran nosač (nekvalitetan nosač, nosač koji ne može da podnese težinu televizora, nosači nepoznatih proizvođača);
  • Neadekvatna montaža;
  • Naša lična nepažnja.

 

Sa čim morate da se suočite?

 

1. Najgori mogući scenario

Najgori mogući scenario je, naravno, nosač televizora koji je nepouzdan i/ili loše montiran, prelomi se ili popusti i TV padne svom svojom težinom na pod.

Ovo je opasnost koju sigurno želite da izbegnete, a koja nije tako nerealna.

Šta gubite?

Vaš televizor teško da je i dalje upotrebljiv, pa eto novog troška za vas. Ali stvari mogu biti i gore – prilikom pada, televizor može nekoga da povredi. O tome naročito vodite računa ako imate malu decu ili kućne ljubimce.

Kako izbeći?

Odaberite TV nosače proverenih proizvođača i budite sigurni da je TV nosač dobro postavljen. Ako niste sigurni u svoje majstorske veštine, odlučite se za pomoć profesionalaca.

 

 

2. Šta je sa troškovima?

Naravno, ukoliko je vaš televizor pao sa nosača, ništa vam ne znači ako garancija nije istekla – prodavci vam je sigurno neće uvažiti.

Jedino na šta možete računati je nadoknada od prodavca TV nosača. Možda.

Ovde problem nastaje ako kupujete od nepouzdanih prodavaca, ako kupujete robu sumnjivog porekla i, naročito, ako ne kupujete u radnji koja je specijalizovana za prodaju nosača.

Šta gubite?

Prilika da dođete do nadoknade koja bi umanjila štetu je propuštena.

Kako izbeći?

Odaberite prodavce koji su specijalizovani za prodaju, distribuciju i montažu nosača renomiranih svetskih proizvođača. Obratite se prodavcima sa tradicijom kod kojih iza garancije stoji iskustvo i profesionalnost.

Pored toga, uvek je preporučljivo da takvu kompaniju angažujete i za montažu nosača. Tako izbegavate eventualne greške u montaži koje vi možete da napravite, a obezbeđujete sebi profesionalnu montažu. Kompanija koja zna svoj posao neće dozvoliti sebi greške koje bi i vas i njih dovele u nezgodan položaj.

 

3. Učinite što je do vas

Ovo podrazumeva 3 stavke na koje treba da obratite pažnju

  • Budite pažljivi. Ne stavljajte usputne sitnice koje vam dođu pod ruku na nosač, nemojte kačiti bilo šta na njega, ma koliko stabilan bio. Ako nosač nije previše visoko, skrenite pažnju i deci da nosači nisu za igranje.
  • Ako definitivno želite sami da montirate nosač – ne improvizujte. Sledite uputstvo do detalja, bez eksperimentisanja sa alatom ili položajem. Prikrijte i kablove, kako biste dodatno obezbedili nosač.
  • Kupite najbolji i najkvalitetniji nosač televizora koji možete naći. Birajte pažljivo. Ovo nije investicija koju činite na mesečnom nivou. Treba vam nosač koji traje godinama i koji je potpuno pouzdan.

 

 

Na kraju – sve je stvar mudrog izbora

TV nosači čine život lakšim, prostor uređenijim, a ako dobro odaberete, čine i vaš televizor sigurnijim.

Uživaćete u njima i svim prednostima koje vam oni pružaju.

Jedino što treba da uradite jeste da dobro razmislite kada birate nosač i da se oslonite na podršku i iskustvo profesionalaca.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top