skip to Main Content
+381 (0) 11 261-20-80, +381 (0) 11 219-32-56 office@artechome.com
Video Zid – Sve što Treba Da Znate

Video zid – Sve što treba da znate

Jeste li već razmišljali o tome da nabavite video zid?

Sve veći broj kompanija ga uveliko koristi.

Zašto se svi odlučuju za to da potroše više novca i obezbede sebi video zid, kad je moguće koristiti i jedan veliki monitor u istu svrhu?

Svi ćemo se složiti da vlasnici kompanija neće tek tako napraviti besmislene investicije i da neće ulagati u nešto što ne može višestruko da koristi njihovom poslu.

Dakle, odgovor moramo tražiti u samom video zidu – koje ga to osobine čine korisnim i potrebnim? Zašto je pametno odlučiti se za njega? I na kraju, zašto ovo može biti investicija koju treba da napravite?

 

Šta vam video zid omogućava?

Iako funkcioniše kao jedan displej, iza njega se krije daleko složenija i moćnija tehnologija. Upravo zbog toga, video zid omogućava neuporedivo bolje performanse, fleksibilnost i interakciju nego što je to slučaj sa jednostavnijim opcijama.

Funkcionisanje video zida je besprekorno, a rezolucija displeja naprednija upravo zahvaljujući tome što njegov rad omogućava moćni procesor i računarski sistem.

video zid

 

U čemu je bolji?

1. Video bolji nego ikad

Video zid je definitivno korak dalje u odnosu na upotrebu samo jednog displeja. On nam pruža brojne pogodnosti.

  • Bolja rezolucija – ovo je logična posledica upotrebe većeg broja monitora. Zapravo, što veći broj monitora koristite, to će rezolucija biti bolja. Video zid nam omogućava mnogo veću površinu na kojoj će video ili slika biti prikazani. Kada uvećate sliku na jednom displeju, ona može da izgubi na kvalitetu. Kada to radite na video zidu, slika je još jasnija i upečatljivija.
  • Kvalitetnija obrada videa i fotografija – video kontroler koji obrađuje snimke koji se prikazuju je eksternog tipa, za razliku od onih koji se koriste kod samo jednog monitora. Ovo ih čini daleko naprednijim, pa su, samim tim i snimci kvalitetniji i fluidniji.
  • Daleko jasnija slika – video zid vam može omogućiti užitak u slici kakav vam ranije nije bio dostupan. Žive boje, upadljiviji kontrast i opčinjavajuća slika se sada mogu postići i u prostorijama sa dnevnim ili veštačkim svetlom. Tehnologija displeja koja se primenjuje kod video zidova sprečava da svetlo enterijera izbledi sliku ili vam oteža gledanje. Možete zaboraviti i na sliku koja postaje mutna i nejasna kada je uvećate. Sa video zidom, slika je podjednako jasna, pregledna i živa.

 

2. Fleksibilnost

Video zid potpuno menja prezentacije kakve poznajete. Zahvaljujući njemu, možete svojim poslovnim partnerima ili saradnicima da pružite dinamičnu i efikasnu prezentaciju koja će vašu ideju učiniti živom, jasnom i opipljivom.

  • Prilagođavanje drugim uređajima – video zid omogućava vam prenos podataka različitih rezolucija i formata, bez ograničenja zbog izvora od kojeg taj sadržaj dolazi. Šta to znači? To znači da ćete, zahvaljujući video zidu moći da prezentujete sadržaje sa različitih uređaja. Bez obzira na to da li se sadržaj koji želite da predstavite nalazi na kameri, računaru ili nekom drugom uređaju, nećete imati problema da ga predstavite i na video zidu.
  • Prilagođavanje vašim potrebama – zahvaljujući video zidu, moći ćete da upravljate i manipulišete sadržajem koji se prikazuje onako kako vi to želite. Postoje kontrolori za video zid koji vam pružaju širok spektar alata za različito prikazivanje sadržaja na displeju. Ono što prezentujete možete urediti kako želite, zumirati, iseći, dodavati različite lejere… Neki softveri će vam omogućiti da postavite automatsku prezentaciju. Sve zavisi od vaših potreba i zamisli.

 

3. Pouzdanost i praktičnost

Postoji razlog za to što je video zid najpre bio izbor uticajnih i važnih kompanija – on je nastao zahvaljujući visoko profesionalnom pristupu i njegove karakteristike su daleko od skromnih. Zato video zid pruža efekat kakav ne možete naći kod jednostavnijih opcija za prezentacije.

 

video zid

 

4. Dugovečnost

Upravo zbog činjenice da se radi o ambicioznom i naprednom uređaju, video zid vas ne obavezuje da ga često popravljate ili menjate delove koji se lako kvare. Iako vam se oni mogu činiti kao daleko skuplja varijanta – on vas više košta samo na početku. Ulaganje u video zid je investicija koja se kroz godine isplati, jer uz njega idu daleko manji troškovi održavanja. Oni su, dugoročno, ipak bolja investicija.

 

5. Vi birate veličinu

Video zid vam omogućava daleko veću slobodu u odabiru veličine od upotrebe jednog monitora. Kod nas možete pronaći nosače za video zidove koji će biti izrađeni po vašoj želji. Možete odabrati video zid nosač za dva monitora, ali i za sedam, osam ili više monitora, sve u zavisnosti od vaših potreba. Ovi nosači su mobilni i imaju cable managment sistem koji vam omogućava i laku prenosivost i sklanjanje suvišnih kablova.

 

Sve ovo upotrebu video zida čini lakom, prilagodljivom i omogućava vam da ga koristite u različitim okruženjima i najspecifičnijim situacijama.

 

Ko ih sve koristi?

Upravo zbog prednosti koje ima, video zid se već naveliko koristi u brojnim situacijama.

Pronašao je svoju primenu u najrazličitijim oblastima – od prodavnica i tržnih centara, preko banki, diskoteka, javnih objekata, do velikih kompanija i modernih univerziteta.

Idealni su za video nadzor, prezentacije, učenje, predstavljanje podataka ili za fascinantne, žive i dinamične reklame pomoću kojih se poruka jasno i upečatljivo prenosi.

 

Šta treba da znate pre nego što nabavite video zid?

Pre nego što se odlučite da obezbedite jedan primerak za sebe i vaš posao, imajte na umu da on zahteva pouzdane nosače i ljude koji će razumeti vaše potrebe i pomoći vam da napravite pravi izbor.

Video zid je pravi iskorak u moderan način komunikacije sa partnerima ili klijentima i zbog toga je potrebno da ga učinite kako valja.

Alto system video zid

Javite nam se i mi ćemo vam pomoći da odaberete rešenje koje vam najviše odgovara, kao i da se odlučite za veličinu video zida.

Kod nas ćete pronaći Alto sistem, podne mobilne nosače za video zid koji će unaprediti vaše poslovanje i izmeniti način na koji ste do sada radili.

Tu smo za sve vaše specifične zahteve.

Upotpunite svoj posao ovim dodatkom i potpuno promenite način na koji ste do sada funkcionisali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top