skip to Main Content
+381 (0) 11 261-20-80, +381 (0) 11 219-32-56 office@artechome.com
Zidni TV Nosači – Podela Po Funkcionalnosti

Zidni TV nosači – podela po funkcionalnosti

Pitate se koji nosač izabrati? Da li nagibni nosač za TV, zglobni, fiksni,…? Ovim tekstom ćemo Vam pomoći kako da odaberete zidni TV nosač koji će ispuniti Vaše potrebe.

Početkom XXI veka, preciznije od nastanka plasma TV-a u naše domove su na mala vrata ušli zidni TV nosači. Do tada klasični CRT televizori nisu bili toliko postavljani na zidne nosače u stanovima, jer smo svi imali neke stare komode, ormane ili police na kojima su oni stajali. Međutim, zbog njihovih dimenzija (tanki, a veliki ekrani) za razliku od CRT televizora (koji su bili duboki sa malim ekranima), teško smo nove tehnologije uklapali sa starim nameštajem (i funkcionalno i dizajnerski).

Vremenom, kako bi se omogućila još veća funkcionalnost LED, LCD i Plasma TV-a u prostoru, zidni TV nosači su se razvijali i evoluirali tokom vremena.

zidni TV nosač

zidni TV nosač

 

Osim zidnih TV nosača postoje i plafonski i podni TV nosači. I jedna i druga kategorija su više orijentisani ka profesionalnoj primeni i manje su zastupljeni u stanovima. Postoje slučajevi kada je zbog velikih staklenih površina u dnevnoj sobi (tj kada soba ima staklene zidove) jedini način montaže televizora na plafonski nosač ili postavka televizora na TV komodu.

Razlikujemo 5 kategorija zidnih TV nosača:

  1. Fiksni TV nosač
  2. TV nosač sa nagibom
  3. Pokretni TV nosač (zglobni)
  4. Motorizovani zglobni TV nosač
  5. Nedavno je stigao na tržište novi tip TV nosača – interaktivni.

Interaktivni zidni TV nosači osim pomeranja levo – desno i nagiba imaju i mogućnosti vertikalnog pomeranja ekrana gore-dole.

Pod kategorijom 3. Pokretni zglobni TV nosač podrazumeva se da se televizor može pomerati levo – desno i da se može naginjati tj da ima funkciju nagiba.

Postoje još i podkategorije vezane za pokretne (zglobne) TV nosače kao što su nosači koji imaju samo pomeranje levo-desno bez mogućnosti nagiba i nosači koji imaju i mogućnost rotacije. Rotacija se najviše koristi u poslovnoj primeni kod raznih prezentacija, u poslovima vezanih za dizajn, projektovanje, itd… Tako da tu mogućnost ćete retko naći kod nosača koji su orijentisani ka kućnoj primeni.

Zajednička uloga svih ovih tipova nosača je da gledaocu omogući veći komfor i uživanje u TV-u. Sa toliko mogućih opcija Vi se verovatno pitate: ’’koji je tip nosača najbolji za moj prostor?’’. Više o tome pročitajte u našim novostima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top