Skip to content
011 261 20 80, 011 219 32 56 office@artechome.com
Imate mali stan, a želite veliki TV? 3 nosača za velike televizore koji će učiniti vaš dom lepšim i funkcionalnijim

Imate mali stan, a želite veliki TV? 3 nosača za velike televizore koji će učiniti vaš dom lepšim i funkcionalnijim

Opšti je trend, naročito ako ste jedan od milenijalaca, da živite u manjem stanu, uz minimalističko uređenje prostora. Da li u vašem malom stanu mora baš SVE da bude svedeno na što manju meru?

Jer, ipak – vrlo je moguće da mali televizor nije na vašoj listi želja.

Zbog boljeg užitka, lepše slike i jačeg doživaljaja onoga što gledaju, ljudi uglavnom žele veći ekran.

Kako da vam se ta želja ispuni, a da izbegnete nered i osećaj skučenosti i pretrpanosti?

Uklopite televizor u vaš dom tako da povećate funkcionalnost dnevne sobe i čitavog prostora, a da opet, ne učinite vaš stan pretrpanim.

Evo na šta treba da obratite pažnju.

Gde i kada ćete gledati televiziju?

Ovo je bitno da znate, jer prilikom uklapanja televizora u enterijer, morate predvideti osvetljenje. U koje doba dana ćete najviše gledati televiziju? I o ovome porazmislite jer se izvor svetlosti i njen intenzitet razlikuju u različito doba dana.

Pošto je vaš stan mali, možda ćete hteti da gledate televiziju dok spremate obroke, ali ćete ujedno poželeti i da se, posle večere, udobno smestite u fotelju ispred televizora i zadremate uz film ili navijate uz utakmicu.

Jednom kada porazmislite o uobičajenoj dinamici vašeg kretanja po stanu, lakše će vam biti da odredite mesto na koje ćete postaviti televizor tako da vam bude pristupačan i da ga lagodno koristite iz više različitih pozicija i u različitim situacijama.

Funkcionalnost na prvom mestu

Jasno je da ćete najveću funkcionalnost postići postavljanjem televizora na zid.

Da biste vaš mali prostor iskoristitli maksimalno, uvek na umu imajte uštedu prostora kao cilj. Pomoću TV držača izbegavate potrebu za TV komodama, policama i stolovima koji zauzimaju prostor i čine enterijer pretrpanim, a ipak ćete moći sebi da dozvolite da nabavite veliki ekran o kakvom ste oduvek maštali.

Ovo su nosači za velike televizore koje izdvajamo za vas:

Enterijer kakav želite

TV komode ili stolovi ne samo da vam zauzimaju prostor, već vas svojim izgledom uslovljavaju i ostatak enterijera morate prilagoditi njima. Sa nosačima za televizore je potpuno drugačije – zahvaljujući njima, televizor će se prilagoditi vašem enterijeru.

Ako ste od onih koji teže minimalističkom uređenju, a brinete o tome kako će veliki televizor izgledati u dnevnoj sobi, budite sigruni da uz TV nosače ne morate da strepite zbog toga. Upravo to što postavljate televizor na zid će doprineti rasterećenju prostora, soba će lakše disati, a vi ćete ipak moći da uživate u dobrom filmu ili utakmici.

S druge strane, ako volite klasičniji tip uređenja, televizor na zidu ćete opet vrlo lako uklopiti u enterijer. Možete ga, na primer, okružiti slikama i zidnim policama sa knjigama, a možete pogledati i neke od ovih rešenja i pronaći ono što vama najviše odgovara.

Manje nereda

U manjim stanovima se nered više primećuje i drugačije deluje nego u većem prostoru. Zato je samo nekoliko stvari viška dovoljno da enterijer ne deluje „utegnuto“ i sređeno, čak i kad se trudite da bude drugačije.

Međutim, ako vas to brine i kod ubacivanja velikog televizora i, eventualno, zvučnog sistema, i to možete vrlo lako rešiti.

Uz nosače za zvučnike, sada imate i mogućnost prikrivanja kablova. Tako će izgled vašeg enterijera biti značajno unapređen – sve što vam je bitno će biti podignuto na zid, a dnevna soba će biti prohodnija i komfornija.

Više užitka

Uz dobro postavljen televizor i optimalno raspoređene zvučnike, mali prostor ne samo da ne mora da bude mana, već ga možete pretvoriti u prednost. Ono što bi u većoj prostoriji bilo obično gledanje televizora, u manjem stanu, sa velikim ekranom, može da bude pravi bioskopski doživljaj.

I ne samo to.

U manjem stanu, ako nema prepreka koje vam zaklanjaju pogled, televiziju ćete moći da gledate iz različitih uglova, dok obavljate različite poslove.

Stvar dobrog izbora

Da zaključimo – sve što vam treba da biste u vaš manji stan uključili i veliki TV ekran je TV nosač koji će vam to omogućiti.

Ako njima pridružite i nosače za zvučnike, prikrijete kablove i odaberete optimalnu poziciju za televizor, maksimalno ćete iskoristiti prostor i dobiti upravo ono što želite – veliki ekran koji ne remeti uređenje vašeg stana.

U ovom blogu smo vam dali 3 predloga za odabir TV nosača za velike televizore.

Ukoliko se ipak dvoumite između različitih vrsta nosača ili imate nekih nejasnoća, možete nas kontaktirati ili doći lično u naš prodajni objekat u Zemunu.

Ovaj članak ima jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top