Skip to content
011 261 20 80, 011 219 32 56 office@artechome.com

Mi, kao kompanija Artec Home doo smo svesni koliko je našim korisnicima važna zaštita i poverljivost ličnih podataka. Naša politika privatnosti je usklađena sa Opštom regulativom o zaštiti podataka („GDPR“) koja je stupila na snagu 25.5.2018., kao i sa Regulativom o elektronskoj privatnosti („ePrivacy Regulation“). Evo koje podatke sakupljamo i šta radimo s njima.

1. Kategorije podataka o ličnosti i svrha obrade

Metapodaci

Naš vebsajt možete koristiti bez davanja bilo kakvih podataka o vašoj ličnosti. U tom slučaju, mi prikupljamo samo sledeće metapodatke na osnovu Vašeg korišćenja istih:

 • stranicu sa koje ste došli do našeg vebsajta,
 • datum i vreme pristupa,
 • količinu prenetih podataka,
 • status prenosa,
 • tip web-pretraživača,
 • IP adresu,
 • operativni sistem i interfejs,
 • jezik i verziju softvera pretraživača.

Vaša IP adresa će se koristiti kako bi Vam se omogućio pristup našem vebsajtu. Metapodaci, kao i IP adresa koristiće se za poboljšanje kvaliteta i usluga na našem vebsajtu analiziranjem ponašanja naših korisnika.

Poručivanje proizvoda

Ako poručite neki proizvod preko našeg vebsajta, mi sakupljamo i obrađujemo Vaše  sledeće podatke o ličnosti:

 • ime i prezime,
 • Vaša adresa ili adresa za isporuku,
 • broj telefona,
 • e-mail,
 • vrsta i količina proizvoda,
 • kupoprodajna cena,
 • datum porudžbine,

Mi obrađujemo takve podatke o ličnosti za potrebe realizacije porudžbine proizvoda, pružanja usluga zaštite potrošača, usaglašavanja sa zakonskim obavezama, odbrane, ostvarivanja i sprovođenja pravnih zahteva i marketinga u skladu s interesovanjima korisnika.

Komentari

Kada ostavite komentar na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, a takođe i vašu IP adresu i niz korisnika korisničkog agenta za pomoć pri otkrivanju spama.

Anonimni niz koji je kreiran sa vaše e-adrese (takođe nazvan hash) može se pružiti Gravatar servisu da biste videli da li ga koristite. Politika privatnosti Gravatar servisa dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Kontakt forma

Ako koristite naš kontaktni obrazac da nam pošaljete poruku, mi ćemo koristiti te informacije u obrascu samo da bismo vam odgovorili na pitanje i kontaktirali vas u vezi sa vašim upitima.

Informacije koje pružate preko našeg kontakt formulara neće se obrađivati na bilo koji drugi način i samo će se koristiti za komunikaciju u vezi sa vašim pitanjima.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica

Članci na ovoj veb lokaciji mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica se ponaša na isti način kao i da je posetilac posetio drugu web lokaciju.

Ovi web sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatna praćenja treće strane i nadgledati svoju interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

2. Treće strane

Prenos pružaocima usluga

Mi možemo angažovati eksterne pružaoce usluga, koji nastupaju kao obrađivači podataka za nas, za pružanje određenih usluga, kao što su pružaoci usluga vezanih za vebsajt, pružaoci marketinških usluga ili pružaoci usluga IT podrške. Prilikom pružanja takvih usluga, eksterni pružaoci usluga mogu imati pristup i obrađivati Vaše podatke o ličnosti.

Mi zahtevamo od tih eksternih pružaoca usluga da spovode i primenjuju mere zaštite kako bi obezbedili privatnost i bezbednost Vaših podataka o ličnosti.

Ostali primaoci

U saglasnosti sa merodavnim propisima o zaštiti podataka, mi možemo preneti podatke o ličnosti organima za sprovođenje zakona, državnim organima, pravnim savetnicima, eksternim konsultantima ili poslovnim partnerima. U slučaju spajanja ili preuzimanja, podaci o ličnosti mogu se preneti trećim licima koja učestvuju u postupku spajanja ili preuzimanja.

3. Pravni osnov za obradu

Obradu Vaših podataka o ličnosti možemo zasnivati na sledećim pravnim osnovima:

 • Dali ste pristanak na obradu Vaših podataka u jednu ili više konkretnih svrha;
 • Obrada je potrebna za realizaciju ugovora u kojem ste jedna od strana ili radi preduzimanja koraka, na Vaš zahtev, a pre zaključivanja ugovora;
 • Obrada je potrebna radi usaglašavanja sa zakonskim obavezama kojima podležemo;
 • Obrada je potrebna radi zaštite vitalnih interesa – Vaših ili drugog fizičkog lica;
 • Obrada je potrebna za izvršenje zadataka koji se vrše u javnom interesu ili u okviru sprovođenja zvaničnih ovlašćenja koja su nam dodeljena;
 • Obrada je potrebna radi legitimnih interesa koje nastojimo da zaštitimo mi ili treća strana, osim kad nad takvim interesima pretežu Vaši interesi ili fundamentalna prava i slobode koja zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, naročito ako ste dete;

Dostavljanje Vaših podataka o ličnosti zahteva se zakonskim ili ugovornim obavezama ili je potrebno kako bi se stupilo u ugovor s nama ili kako biste primili naše proizvode koje ste zahtevali ili ste jednostavno dobrovoljno tako odlučili.

Nedostavljanje Vaših podataka o ličnosti može dovesti do nepovoljnih aspekata za Vas, npr. nećete moći da primate određene proizvode. Međutim, osim ukoliko se ne navodi drugačije, nepružanje Vaših podataka o ličnosti ne povlači sa sobom pravne posledice po Vas.

4. Koja prava imate i kako možete da ih iskoristite?

Ako ste dali pristanak na određeno prikupljanje, obradu i korišćenje Vaših podataka o ličnosti, možete opozvati taj pristanak u bilo kom trenutku, sa dejstvom za ubuduće. Zatim, možete se suprotstaviti korišćenju Vaših podataka o ličnosti za potrebe marketinga bez ikakvih troškova, sem troškova prenosa u skladu s osnovnim tarifama.

Prema merodavnim propisima o zaštiti podataka, imate pravo:

 • tražite uvid u svoje podatke o ličnosti,
 • da tražite ispravku Vaših podataka o ličnosti,
 • da tražite brisanje Vaših podataka o ličnosti,
 • da tražite ograničavanje obrade Vaših podataka o ličnosti,
 • da tražite prenosivost podataka,
 • da prigovorite obradi Vaših podataka o ličnosti (uključujući i prigovaranje profilisanju) i
 • da se suprotstavite automatizovanom odlučivanju (uključujući i profilisanje).

Kako biste iskoristili svoja prava, kontaktirajte nas. U slučaju prigovora, imate i pravo da uložite žalbu nadležnom nadzornom organu za zaštitu podataka.

5. Kolačići i druge tehnologije praćenja

Kolačići (Cookies)

Ovaj vebsajt koristi kolačiće. To su mali tekstualni podaci koji mogu biti sačuvani na hard-disku posetioca internet stranice. Informacije koje kolačići  sadrže olakšavaju vam navigaciju na internetu i omogućuju vam da samostalno uredite parametre na našoj internet stranici.

Iz tih razloga koristimo kolačiće na našem vebsajtu. Oni su vremenski ograničeni i rok trajanja im je 6 meseci nakon posete našem sajtu. Možete sprečiti čuvanje kolačića na vašem hard-disku izmenom postavki vašeg pretraživača. Informacije o tome kako to da uradite možete pronaći u uputstvima proizvođača vašeg pretraživača.

Remarketing

Informacije prikupljene korišćenjem kolačića mogu se koristiti za ponovno oglašavanje na Google AdWords-u i Facebook-u, odnosno za naše oglašavanje na drugim veb stranicama koje će posetiti korisnik koji je prethodno posetio naš veb-sajt.

Google, Facebook i treće strane prikazuju AdWords, odnosno tzv. „oglase“ na različitim veb lokacijama i aplikacijama koje korisnik posećuje i koristi. Ovi „oglasi“ se takođe zasnivaju na prethodnim posetama našem veb-sajtu korišćenjem kolačića.

Korisnici mogu prilagoditi svoje sopstvene preferencije o Google i Facebook oglašavanju, pristupanjem sledećim stranama:

Korisnik može u potpunosti odustati od ovakvog oglašavanja na osnovu svog prethodnog interesa postavljanjem podešavanja kolačića u internet pregledaču koji koristi korisnik.

DoNotTrack („DNT“) je funkcija koja omogućava korisniku da podesi svoj veb pretraživač na način koji informiše veb stranice da njegovo online kretanje po Internetu ne želi da bude praćeno. Funkciju „DNT“ korisnik može omogućiti ili onemogućiti posećivanjem sekcije „Parametri“ (Preferences) ili „Podešavanja“(Settings) u zavisnosti od vrste veb pregledača.

6. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke o ličnosti?

Vaši podaci o ličnosti zadržavaju se sve dok je to potrebno kako bismo Vam mogli dostaviti poručene proizvode. Kad se naš odnos završi, ili ćemo obrisati Vaše podatke o ličnosti ili ih iskoristiti za svrhe marketinga i pronalaženja korisnika sa sličnim interesovanjima, a u sve u sklopu zakonskih propisa.

Možemo zadržati Vaše detalje za kontakt i interesovanje za naše proizvode ili usluge duži vremenki period ako nam je dozvoljeno da Vam šaljemo marketinške materijale.

7. Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili komentar u vezi sa našom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas putem e-maila office@artechome.com

Back To Top