skip to Main Content
011 261 20 80, 011 219 32 56 office@artechome.com
Šta Je Potrebno Da Se Kvalitetno Izvrši Montaža TV Nosača?

Šta je potrebno da se kvalitetno izvrši montaža TV nosača?

Kada kupujete nosač za televizor sigurno razmišljate o tome kako ga bezbedno montirati na zid. Zbog proverenosti kvaliteta objasnićemo Vam ukratko sve što je potrebno da znate o vrstama Fischer tiplova koji se nalaze u fabričkim pakovanjima „Art Support“ TV nosača.

 

Fischer SX tipla

Fischer SX je najlonska gužvajuća tipla koja se koristi sa šrafovima za drvo ili šrafovima za ivericu. Ona je četvorodelna i prilikom razvlačenja garantuje veliki stepen pričvršćenja. Konstruisana je tako da sistem zubaca blokira okretanje tiple u izbušenoj rupi što povećava stepen zategnuća tiple. Široko dizajnirani vrat tiple ne dozvoljava prenos sile razvlačenja ka površini, tako da ne dolazi do oštećenja maltera, a prsten ne dozvoljava da tipla uđe dublje u izbušenu rupu. Može se montirati uz prethodno postavljanje tiple – slepa montaža ili se montirati uz istovremeno postavljanje tiple – montaža kroz element (vidi sliku).

Montaža TV nosača

Montaža TV nosača

 

Savetujemo da TV nosač isključivo montira tako što se prethodno probuše rupe i montira tipla. SX tipla ima posebnu konstrukciju i strukturu (najlonska tipla) i sa njom će montaža TV nosača biti bezbedno odrađena u svim tvrdim građevinskim materijalima, kao i šupljim građevinskim materijalima čvrste strukture (blokovima).

Sa ova dva tipa građevinskog materijala je pokrivena velika većina stambenih objekata u Srbiji. U slučaju da imate zid od Ytonga ili gipsa preporučujemo Vam Fischer UX tiple koje su univerzalne i odgovaraju svim tipovima građevinskog materijala.

Fischer SX tipla

Fischer SX tipla

Fischer UX Tiplovi

Fischer UX je najlonska univerzalna tipla jedinstvenog dizajna koju odlikuje pouzdano stvaranje spoja u svim punim građevinskim materijalima (kao i u šupljim), a ujedno i poseduje odlično držanje u gips-karton pločama i porobetonu (Ytong).

Fischer UX tipla ima mali moment uvrtanja i veliki obrtni moment pritezanja, tako da predstvalja prvu univerzalnu tiplu koja stvarno drži u skoro svim tipovima građevinskog materijala. Može se koristiti sa šrafovima za drvo, kao i sa šrafovima za ploče iverice. Može se montirati uz prethodno postavljanje tiple – slepa montaža ili se montirati uz istovremeno postavljanje tiple – montaža kroz element.

Svi TV nosači se montiraju isključivo tako što prethodno ubušite rupu u zidu, zatim ubacite tiplu, a tek posle toga montirate Vaš nosač za TV. U slučaju montaže na gips-karton ploče koristite nešto duži šraf od dužine tiple + debljina baze montiranog TV nosača.

univerzalna UX tipla

univerzalna UX tipla

 

Korišćenjem Fischer UX tiplova kada montirate TV nosač nećete imati glavobolju od kog materijala je napravljen zid. UX tipla drži u skoro svim tipovima građevinskog materijala, čak i u gips-karton pločama (uz redukciju nosivosti). Pošto su svi novi LED televizori izuzetno lagani Fischer tiplovi su pravi izbor prilikom montaže.

Materijali u kojima se mogu koristiti UX tiple su: beton, prirodni kamen guste strukture, puna cigla, puna silikatna cigla, pun blok od lakog betona, porobeton, Ytong, puni gipsani panel, vertikalno perforirana cigla, perforirana silikatna cigla, šuplji blok od lakog betona, ploče izrađene od perforiranih cigli, šuplji betonski blokovi, gips-karton ploče, ploče iverice,…

 

Ovaj članak ima 2 komentara
 1. Poštovani,

  Posedujemo TV dijagonale 70″ ( LG 70UH700V ).
  Da li je bezbedno montirati konkretan model na pregradni zid od gipskartonske ploče debljine 12,5 mm?
  Koji nosač preporučujete i da li vršite montažu istog van Beograda.

  S poštovanjem

  Bogdan Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top