skip to Main Content
+381 (0) 11 261-20-80, +381 (0) 11 219-32-56 office@artechome.com
Video Zidovi U Funkciji Atraktivne I Moderne Prodavnice

Video zidovi u funkciji atraktivne i moderne prodavnice

Pojavom velikih plasma ekrana počela je njihova masovna upotreba u reklamne svrhe po prodavnicama, buticima, salonima, marketima kao video zidovi. Svuda gde je potrebno prikazati upotrebnu vrednost nekog proizvoda ili pojačati želju za kupovinom.

Kako je cena velikih LED/LCD ekrana počela padati sve više i više radnji su koristile takav vid direktnog reklamiranja kod krajnjih kupaca. Bilo je dovoljno postaviti TV nosač na zid i okačiti neki LED/LCD televizor.

Najnoviji trend enterijerskih rešenja u prodavnicama, showroom-ovima, velikim marketima, itd je postavljanje video zidova napravljenih od većeg broja LED ekrana velikih dimenzija (veće od 40“).

Takvi ekrani se mogu sklapati u oblike 2×2, 3×3, 4×4, … Mogu se sa njima praviti posebne pravougaone forme gde se postavljaju tri ili četiri LED TV-a u nizu, po vertikali ili po horizontali. Zanimljiva opcija su i pravougaoni sistemi gde su LED televizori postavljani u formi 2×3, 2×4 ili više TV ekrana i sve to u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo u enterijeru (pogledajte sliku).

alto-extra-9

Za takav sistem postavljanja više LED ekrana u kompleksnu celinu potrebno je koristiti za tu funkciju posebno dizajniran TV nosač. Takvi specijalni TV nosači zajedno sa fleksibilnom odnosno fiksnom konstrukcijom oformljuju posebnu celinu – video zid.

Bitno je istaći da postoje tri mogućnosti postavljanja video zida: podna, zidna i plafonska. Najčešće upotrebljivan je zidni sistem sa podešavajućom (fleksibilnom) konstrukcijom.

TV nosači se postavljaju u formi mreže tj video zid se sastoji od čelične podešavajuće konstrukcije i određenog broja nosača za LED televizore (4, 6, 9,…).

Bitno je naglasiti da konstrukcija treba biti lako podesiva, odnosno prilagodljiva (u zavisnosti od dijagonale ekrana koju koristimo), tako da se jedna te ista konstrukcija može korisiti za LED ekrane različitih dimenzija (od 40“, 42“, 45“, 46“, 47“, 50“, itd).

Druga varijanta je fiksna konstrukcija za određenu dijagonalu LED televizora. Fiksna konstrukcija je daleko jeftinija, ali ima i ograničenje u upotrebnom smislu i predviđena je samo za jedan tip televizora (tj za televizore iste dijagonale).

Fiksna konstrukcija ima vertikalne i horizontalne distancere koji su podešeni za jedan tip televizora (tj za televizor određene dijagonale), dok se fleksibilan sistem može lako prilagoditi promeni dijagonale televizora.

Konstrukcijski je bitno da postoji dobro hlađenje video zida i o tome se mora voditi računa kad se video zid montira. Posebno su temperaturno opterećeni LED ekrani u gornjem horizontalnom redu.

Potrebno je da konstrukcija video zida ima mogućnost nezavisnog skidanja bilo kog televizora bez prinudnog rasturanja celog video zida. Zato se ne savetuje kupovina te konstrukcije od priučenih bravara, jer oni nemaju niti iskustva niti znanje da naprave da video zidovi imaju dobro hlađenje, kao i da je lak pristup svakom od televizora ponaosob (u slučaju potrebe servisiranja).

Video zidovi

Video zidovi

 

Podno stojeća konstrukcija video zida ima dodatne stope koje joj obezbeđuju stabilnost. Nosači za televizore koji formiraju plafonsku konstrukciju video zida imaju dodatne (obično podesive) robusne plafonske nosače.

Svi navedeni video zidovi se izrađuju po Vašoj narudžbi (podni, plafonski i zidni, a oni mogu biti fiksni ili podesivi). Za sve informacije obratite se putem maila ili kontaktirajte našu prodajnu službu.

 

Ovaj članak ima 2 komentara
 1. Molim Vas ,
  Interesuje me video zid tj konstrukcija za 3×3 i video zid 4×4 led tv-a sa dijagonalom oko 43inca .
  Molim Vas da mi posaljete cene za izradu takvih video zidova !

  S postovanjem
  Ivanovic Zeljko

  1. Poštovani Željko,

   Hvala Vam na interesovanju! Dobićete odgovor u što skorijem roku od naše prodajne službe na Vaš e-mail.

   Srdačan pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top