skip to Main Content
011 261 20 80, 011 219 32 56 office@artechome.com
Zidni Nosači Za TV Iznad Kamina – 5 Enterijerskih Rešenja

Zidni nosači za TV iznad kamina – 5 enterijerskih rešenja

Sređujete Vaš dom i želite da televizor bude u centru dnevne sobe, ali u njoj želite da imate i kamin. Da li izabrati fiksni zidni nosači za TV ili zidni nosači za TV sa nagibom će zavisiti od toga na kojoj visini želite da stoji Vaš televizor i od toga kakav enterijerski koncept želite da postavite. Na koje načine možete postaviti zidni nosači za TV u kombinaciji sa kaminom pogledajte ovih 5 praktičnih enterijerskih rešenja! Možda Vam se javi neka nova ideja koja će savršeno odgovarati Vašem dnevnom boravku..

 

Zašto je dobro staviti televizor iznad kamina?

Kada dođete kući umorni sa posla, samo želite da se opustite i da se osećate lepo i potpuno opušteno u Vašem domu, jer je vreme provedeno sa svojom porodicom neprocenjivo! Zato je bitno da od svog doma stvorite Vaše malo toplo ognjište.

Šta Vas najviše asocira na toplinu doma, osim ljubavi? Da, to je kamin. Dnevni boravak je prostorija gde najviše vremena provodite sa porodicom. Nema lepšeg osećaja nego kada se uveče svi zajedno ušuškate u svoje pozicije na kauču

i foteljama i kada gledate neki dobar film ili program, a kamin daje specijalan šmek već ionako toploj atmosferi. A kako je bilo nekada?

Vratimo se u prošlost…

Danas su televizor i kamin metaforom povezani i čine jezgro našeg doma.. U davna vremena svi su se okupljali oko vatre, koja je bila simbol izvora života. Uz plamen vatre su se pričale priče, a deca su širom otvorenih očiju gledala u njihove dede i očeve dok su slušali priče iz davnina.

Simbol vatre koji je nekada bio otvoreno ložište u pećinama danas je postao otvoreno ložište u stanovima i kućama u vidu kamina. Kamin je zauzeo centralno mesto u dnevnim sobama, kao izvor topline i radosti. Isto tako, plamen kamina je zamenio žar televizora. Sada, svi savremeni domovi imaju televizore kao centralno elektronsko ognjište. Kada televizor u prostoriji na pravi način uklopite sa kaminom, spojili ste idealnu kombinaciju savremene topline doma!

 

Kako spojiti prirodno i elektronsko ognjište u celinu?

Nove generacije modernih kamina su kamini koji rade na etil alkohol ili na plin. Samim tim je omogućena njihova potpuna autonomija, a elegantan izgled je zauzeo mesto starim, robusnim kaminima u koje su se ubacivale velike cepanice. Novi kamini na etil alkohol se izrađuju u različitim dimenzijama i oblicima. Mogu da imaju i završnu obradu u inoksu kako bi se savršeno uklapali u moderan enterijer.

U slučaju kada televizor montirate iznad kamina trebalo bi voditi računa o poziciji televizora u odnosu na ugao gledanja kada udobno sedite u svojoj ugaonoj garnituri ili fotelji.

Zbog upotrebe kamina visina televizora će izaći iz predviđenih okvira za montažu na fiksni nosač. Tada bi trebalo montirati zidni nosači za TV koji može da bude fleksibilan tj da televizor stoji fiksno na zidu, ali da ima mogućnost nagiba na dole, kako bi omogućio bolji pogled i veće uživanje u televizijskom programu.

Za ovu priliku preporučujemo zidni nosači za TV Fix Solution NEW koji ima dve funkcije u jednom proizvodu (može da bude i fiksni i nagibni). Kada je podešen na zidu kao fiksni zidni nosač za TV ne odbija mnogo televizor od zida (13 mm), tako da će sačinjavati skladnu, stopljenu formu sa kaminom i zidom.

 

Evo 5 primera idealnih kombinacija kamina i televizora koje će učiniti Vaš dom savršenim mestom za odmor…

1. Kamin od inoksa i TV na monolitnom zidu ostavljaju bez daha

Slika 1 - Zidni nosači za TV, televizor i kamin

Slika 1 – Zidni nosači za TV, televizor i kamin

Monolitni zid na sredini sobe na kome stoje televizor i kamin je jedna od najčešćih rešenja za dnevnu sobu.  Radi se od veštačkog kamena koji se lepi na konstrukciju od gipsa. U njega se lako montira kamin na etil alkohol sa prednjom maskom tj okvirom od inoksa. Drvena greda koja se nalazi između televizora i kamina ima čisto estetsku ulogu u vizuelnom razdvajanju.

Ovde televizor stoji na fiksnom zidnom nosaču, ali po potrebi televizor možete nagnuti napred ka Vama i uživati u programu. Kada želite da uživate samo u kaminu, televizor blago gurnite u nazad. Fix Solution NEW zidni nosači za TV imaju sistem koji je podešen tako da televizor možete potezom jedne ruke postaviti u nagnuti položaj ili ga jednostavno vratiti u fiksni početni položaj da stoji kao slika na zidu.

Istu ovakvu konstrukciju možete napraviti sa pravim kaminom koji se loži na drvo. U slučaju da se zidni nosač za TV montira na zid od veštačkog kamena, potrebno je da budete pažljivi prilikom postavke. U svakom slučaju Fischer tiplovi koji se nalaze u pakovanju zidnog nosača za TV potpuno podržavaju montažu na kamen i na posebnu konstrukciju od gipsa (na koji je lepljen kamen).

 

2. Evo još jedna savršena kombinacija elektronike i toplog kamina na monolitnom zidu

Slika 2 - Zidni nosači za TV, TV i kamin

Slika 2 – Zidni nosači za TV, TV i kamin

Na ovoj slici je takođe prikazana monolitna konstrukcija gde je centralni zid sa kaminom i televizorom načinjen od gipsa i odrađen u dekorativnim tehnikama uz pomoć wall paint boja. Isto tako se može taj dekorativni zid odraditi i uz pomoć tapeta koje će ostaviti prilično efektan uticaj na prostoriju.

Monolitni zid koji je urađen od gipsa (na koji montirate kamin na etil alkohol) može da bude enterijerski obrađen na različite načine. Možete ga obložiti dekorativnim veštačkim kamenom, možete koristiti neke od dekorativnih molerskih tehnika (primenjujući tehnike oikos, san marco, wall paint,… ) ili koristiti neke od zanimljivih dekorativnih tapeta.

Ako želite da montirate dekorativni kamen ostavite na mestu gde ćete montirati televizor prazan prostor na kome će biti postavljen zidni nosač za TV direktno na gips. Na tom delu gde trebate da montirate nosač za TV ne morate stavljati dekorativni kamen. Dekorativnim kamenom obložite prostor oko nosača. Na takav način ćete stvoriti vizuelni utisak priljubljenosti televizora uz zid.

Ne zaboravite ostaviti sve priključke koji su Vam potrebni za televizor u tom prostoru koji je predviđen za zidni nosač za TV i koji je oivičen kamenom. Distancu televizora od zidnog nosača možete regulisati pomoću valjkasth odstojnika koje dobijate uz set za montažu prilikom kupovine nosača.

 

3. 3D dekorativni elementi u savršenom skladu sa televizorom i kaminom

Slika 3 - Zidni nosači za TV,TV i kamin

Slika 3 – Zidni nosači za TV,TV i kamin

Evo još jedan zanimljiv način kako se može odraditi središnji deo prostorije. Primer je dat za spavaću sobu, a Vi to naravno možete iskoristiti i za dnevni boravak. Ovde su u pitanju 3D dekorativni elementi na zidu, a Vi ga naravno možete odraditi od dekorativnog kamena, tapeta ili uz pomoć drugih dekorativnih tehnika.

Televizor je upušten u ravan u odnosu na 3D zid od dekorativnih elemenata. U svim slučajevima kada želite da postignete efekat upuštenosti televizora u zidu trebalo bi se znati debljina TV-a i njegovo odstojanje od zida usled montiranja nosača. Fino podešavanje se vrši uz pomoć valjkastih odstojnika koji dolaze u pakovanju sa svakim kupljenim zidnim nosačem za TV.

 

4. Široki kamin od inoksa i televizor stopljeni u gipsanom zidu…

Slika 4 - Zidni nosači za TV, televizor i kamin

Slika 4 – Zidni nosači za TV, televizor i kamin

Na ovoj slici je urađena varijacija na temu centralnog zida u kome su montirani kamin i televizor. Jedan od načina je da televizor upustite u gipsani zid tako da on bude u ravni sa zidom i da iznad televizora montirate ugradne zvučnike za 5.1 sistem (kao na slici montirana tri zvučnika iznad televizora: centralni, levi  i desni).

Veliki horizontalni kamin sa ramom od inoksa ostavlja dominantan moderan utisak u celom prostoru, a TV montiran na zidnom nosaču za televizor će dodatno pojačati utisak tople porodične atmosfere.

 

5. Ušuškajte se i uživajte u jedinstvenim trenucima

Slika 5 - Zidni nosači za TV, TV i kamin

Slika 5 – Zidni nosači za TV, TV i kamin

Sedite ušuškani sa svojim voljenima… Pogledate kroz prozor i vidite snežni pokrivač. Prijatno se naježite, jer ne bi menjali ovaj predivan osećaj ni zašta na svetu. U ovom primeru je televizor postavljen na nagibni zidni nosač za TV iznad kamina. Ovde TV nosač nije vizuelno utisnut u zid, nego je montiran na njega i vidi se odstojanje. Ovo je takođe jedno od izuzetno efektnih rešenja.

E sad zamislite da imate jedno od ovih prikazanih rešenja u Vašem domu.. Sigurno već osetite toplinu! Koje ćete od ovih prikazanih rešenja izabrati isključivo zavisi od Vaših afiniteta, a ako Vam treba neka dodatna pomoć oko saveta ili montaže televizora na takvu vrstu zidova slobodno se obratite našoj službi montaže.

Možete pogledati naše savete za brzu i jednostavnu samostalnu montažu u 3 koraka. Koja kombinacija televizora i kamina Vam se najviše dopada?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top